God fortsättning!

År 2020, det nya decenniet har börjat fint och det känns lovande.

Vi började vår första arbetsdag den 7 januari 2020. Det var roligt att träffa mina kollegor igen efter en lång ledighet. Första dagen på jobbet hade vi språkgruppsmöte som handlade om terminsplanering samt pedagogisk planering om temat Hållbar utveckling. År 2020 ska vi fokusera på temat som är en del av vår verksamhetsplan. Vi hade många goda idéer så det ska bli kul!

Efter språkgruppsmötet så blev det ett uppstartsmöte om Skolverkets satsning på specialpedagogik för lärande som är avsedd för alla grundskollärare. Detta mötet var speciellt för vi var sex modersmålslärare från olika grupper som träffades för att inleda en kollegialt lärande grupp. Vi brukar annars bara ha kollegialt lärande med kollegor som är i samma grupp. Bakgrunden till vårt speciella möte var att jag läst om satsningen och var intresserad så jag berättade om satsningen för kollegorna i min grupp för att kolla om några var intresserade att vara med i gruppen. Det fanns ett intresse men vi behövde vara flera för att kunna skapa en grupp. Hur kunde vi hitta flera intresserade då? På julminglet “Feliz Navidad” kom modersmålslärare från olika grupper och julminglade, så jag passade på att berätta om satsningen där. Det var flera som visade intresse så det var då vi bestämde att vi skulle träffas och prata om det första dagen på vårterminen.

Uppstartsmötet gick bra. Vi berättade om våra förväntningar och diskuterade om modulen som vi var intresserade av. Vi diskuterade att ett specialpedagogisk perspektiv på modersmålsundervisning och studiehandledning är viktigt för att vi skulle kunna bemöta elevernas olikhet i vårt arbete.

Det nya decenniet har börjat väldigt fint och lovande. God fortsättning till er alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.