Transparens så att eleverna lär sig av varandra

SETT-dagarna handlar om skolutveckling och it i skolan. Intresset ökar för att skapa, dela och interagera med eleverna på nätet genom att skriva inlägg, spela in ljud- och videosekvenser som kan användas i undervisningen. Under tisdagen kommer jag visa hur Mikael Elias Gymnasium i Stockholm använder School4you i kursen Entreprenörskap med ung företagsamhet. Vi håller till i Samsungs monter (J:30) och på kvällen minglar jag vidare under Edcamp med tema ”Drömskolan”.

Många av er har säkert redan tagit del av Horizon Report och känner till Dylan Williams fem nyckelstrategier. Mikael Elias Gymnasium deltar som pilotskola för en nyutvecklad digital plattform SCHOOL4YOU. Det är ett widget- och app-baserat system där innehållet infogas från allt som publicerats på nätet samt det som skapats av eleverna genom digitala verktyg. Syftet är att skapa en modern, dynamisk och kreativ undervisning som bygger på det entreprenöriella lärandet.

Målet är att introducera spelifierat lärande och de sociala medier som många använder på sin fritid, till exempel Facebook, Youtube. Tekniken kan även användas i skolans undervisning och i samspelet med samhället utanför skolan. Vi ses!

school4youlogawp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.