Första skolutvecklingskonferensen

Nu har den första Skolutvecklingskonferensen ägt rum! Tvåhundra lärare, elever, chefer, fritidspedagoger, skolbibliotekarier, barnskötare, rektorer och många andra möttes på Eriksdalsskolan för att diskutera viktiga utvecklingsfrågor för skolor och förskolor i Stockholm.  För underhållningen stod Kulturskolan som bjöd på både teater, musik och dans.

dans teater

Avslutande reflektionVi pratar väldigt ofta om elever men mer sällan med elever om viktiga utvecklingsfrågor. Därför var det extra kul på konferensen att elever sjöng, spelade och dansade men också jämbördigt deltog i diskussionerna. Den avslutande diskussionen leddes av elevkårsrepresentanten Isak Lefvert från Kungsholmens gymnasiums elevkår och han gav stadsdelsdirektörerna, skolborgarrådet och utbildningsdirektören extremt bra och svåra frågor.  

Vlöpsedelid anmälan till konferenserna fick deltagarna skicka in förslag på teman för diskussionen och vilka utvecklingsfrågor som de själva tycker är viktigast för Stockholms skolor och förskolor. På så sätt hade vi en mängd bra frågeställningar att välja bland när vi skapade diskussionsfrågorna. Många deltagare tyckte det var väldigt givande att få diskutera viktiga frågor i så blandade grupper eftersom många olika perspektiv kom fram. Diskussionerna dokumenterades i form av löpsedlar med gruppens viktigaste punkter.  

 Nu återstår att sammanställa alla kloka synpunkter som kom in samt att ladda om inför de tre återstående skolutvecklingskonferenserna.  Tillsammans skapar vi Stockholms nya skolprogram för förskolor och skolor.  

Vi ses och hörs snart igen! / Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.