Tusen röster om skolutveckling

Nu har vi genomfört fyra välbesökta konferenser där vi gemensamt tagit fram underlag till vårt nya Skolprogram. Efter dessa diskussioner känns det ännu viktigare att vi faktiskt sjösätter det här programmet. 

 Skolutvkonf diskussion

Skolutvecklingskonferenserna var fyra stora möten där vi samlade representanter från alla skolor och förskolor i hela staden och pratade skolutveckling på allvar. Det var en härlig mix av gymnasielärare, barnskötare, högstadieelever, rektorer, skolbibliotekarier, stadsdelsdirektörer, kuratorer, förskollärare förskolechefer och många, många andra. Många vittnade om hur roligt och ovanligt det är att vi sitter ner och pratar på ett sånt sätt. Vi var rörande överens om att vi vill samverka ännu mer och bättre för alla barns bästa.  

 teater

Det fanns en enorm kraft hos deltagarna och alla kunde bidra till frågan:  

Vad är viktigast att satsa på för oss som jobbar eller går i Stockholms skolor och förskolor?  

Tillsammans skapade vi grunden till Stockholms nya Skolprogram. Och att just blanda elever, chefer och medarbetare på det här sättet känns extra roligt att testa. Vi har haft stor hjälp av Sveriges Elevkårer och Sveriges Elevråd och att direktörerna blev utfrågade av elever i slutet på varje konferens såg jag som en riktig höjdpunkt. Att också lyfta de estetiska inslagen i skolan och elevernas eget skapande blev roligt eftersom Kulturskolan var närvarande vid varje konferens med elever som dansade, spelade, sjöng, jonglerade och gjorde cirkuskonster – olika program varje gång.

 

Så för mig som projektledare återstår nu alltså att sammanställa allt det fina som kom fram från grupperna. Ett komplext och lite utmanande arbete som ni förstår…ungefär 200 inspel från nära tusen deltagare.  Här ser ni bidragen från igår kväll – det är alltså ungefär 200 såna här viktiga papper jag nu kan sammanställa på ett smart sätt.

Lycka till önskar jag mig själv ;)

papper

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.