Grön tjänst gav Kärrtorps gymnasium SM-silver i Ung Företagsamhet

Erica Orbelius, Peggy Poon och Isabelle Wigselius har företaget Green Pickup ihop.

Kärrtorps Gymnasium kammade hem silver i kategorin bästa tjänst i SM i UF-företagande. I hård konkurrens med gymnasieelever från hela landet kom Isabelle Wigselius, Erica Orbelius och Peggy Poon tvåa med sin tjänst Green Pickup. Företaget erbjuder hushållen ett abonnemang för hjälp med källsortering. En gång i veckan hämtas hushållens sorterbara miljöavfall med cykel och källsorteras sedan vid återvinningsstationerna.

Hela 14 tävlingar avgjordes under mässdagarna 9-10 maj. Förutom Bästa UF-företag, tävlades det också i Bästa Affärsplan, Bästa Logotyp, Bästa Webbplats, Bästa Årsredovisning, Årets UF-skola, Årets UF-lärare, Bästa Hantverk, Miljöpriset, Bästa Vara, BästaTjänst, Bästa Säljare, Bästa Innovation samt Bästa Monter.

– I konkurrens med 870 UF-företag i Stockholms län har 14 företag tagit sig till SM, bara det är en prestation i sig. Vi är otroligt stolta över dessa elever som har genomgått denna tuffa väg fram till SM, att de dessutom ligger i topp gör det ännu mer imponerande, säger Emma Gustafson, regionchef för Ung Företagsamhet i Stockholmsregionen.

Fyra silver gick till UF-företag i Stockholmsregionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.