Tensta Ross Gymnasium vinnare av Skolornas Fredspris 2011

Personer från vänster: Marianne Johansson och Magnus Karnefors från Ross Tensta Gymnasium (1:a pris), förintelseöverlevaren Emerich Roth (grundare av Emerichfonden), tre pristagare från Jämtlands gymnasium i Östersund (3:e pris), 2 pristagare från Vittra Landborgen i Helsingborg (2:a pris) och längst till höger dagens konfrencier Lill Lindfors.

Ross Tensta gymnasium har tilldelats priset av Emerichfonden för sin verksamhet SALUT – en andra chans. Syftet med priset är att belöna projekt som verkar för att bekämpa våld och mobbing och som främjar medmänsklighet och omtanke i skolan. SALUT startade sin verksamhet 2006 och arbetar med ungdomar i åldern 16-20 år som av olika skäl hamnat utanför den vanliga skolgången.
Läs mer om SALUT- en andra chans här
Läs mer om Emerichfonden här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.