Hässelbygårdsskolan blev årets eTwinning-vinnare

Ulf Melin från Internationella programkontoret överlämnar diplomet till Birgitta Flodén.

Vinnaren av 2012 års eTwinningtävling är nu utsedd. Juryn har utsett projektet ”Shakespeare and Friends – acts and facts” under ledning av Birgitta Flodén, Hässelbygårdsskolan i Stockholm, i samarbete med Sarah Talbot, Stratford upon Avon i Storbritannien.

Eleverna i Stockholm och Stratford har tillsammans studerat Shakespeare och hans dramer för att sedan sätta upp musikalinslag i form av ”show cases” bestående av korta utdrag ur Shakespeares texter. Sång, musik och dans är levande inslag i arbetet, såväl som studier av texter.
Hässelbygårdsskolan och Birgitta vinner 20 000 kronor att användas till att bredda eller fördjupa skolans arbete med internationalisering och/eller användning av digitala verktyg i samband med detta.

Juryns prismotivering lyder:
”Projektet är välstrukturerat och ämnesövergripande med både teoretiska och praktiska inslag. Tema Shakespeare är ett kreativt och okonventionellt val som gör projektet till en motiverande, intressant och stimulerande resa i tid och rum. Elever och lärare är involverade och eleverna har aktivt tagit ansvar för projektet. Många olika IKT-verktyg används på ett ändamålsenligt sätt. Den gedigna dokumentationen av projektet gör det överförbart. Ett välplanerat och sammanhållet projekt.”

1 kommentar

 1. Carola Rehn Lindberg, 23 mars 2012

  Stort GRATTIS till Hässelbygårdsskolan och till läraren Birgitta som vinner en e-Twinningtävling för andra gången.
  Ja egentligen för tredje tror jag eftersom skolan/Birgitta vann den förra både i Sverige och sen den Europeiska.

  Helt fantastiskt jobbat!

  Carola Rehn Lindberg
  Medioteket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.