Årets lärare och lärarlag hyllades i Globen

Pristagare alla

Det var jubel, glädje och blommor om vartannat när Årets lärare och Årets lärarlag korades i Globen under Goda exempel-mässan. Utmärkelsen På grundskolan gick priset Årets lärare till Kenneth Bergman på Enbacksskolan och lärarlaget Stjärnan på Sjöstadsskolan blev Årets lärarlag. På gymnasiet fick Magnus Jacobsson på Bernadottegymnasiet priset Årets lärare och Lag Språkintroduktion på Ross Tensta gymnasium utsågs till Årets lärarlag.

På scen stod elever från Adolfs Fredriks kammarkör och Södra Latins gymnasium för förstklassig underhållning. Skolborgarrådet Lotta Edholm inledde prisutdelningen.
– Det är oerhört roligt att stå här idag för att uppmärksamma några av våra lärares ovärderliga insatser varje dag som är helt avgörande för våra elevers framtid, sa Lotta Edholm och läste sedan upp motiveringarna till de nominerade.

Priserna delades sedan ut av grundskoledirektör Håkan Edman och gymnasiedirektör Jan Holmquist. Glädjen och stoltheten var påtaglig bland alla vinnarna.
– Det är helt fantastiskt! Det här är inte bara Stockholms bästa arbetslag utan världens och jag har världens bästa kolleger, sa Anki Mouantri från arbetslaget Stjärnan på Sjöstadsskolan.

Susanna Franzén från lag Språkintroduktion på Ross Tensta gymnasium tyckte att det var stort att få priset.
– En fantastisk känsla, vi får uppskattning för det vi jobbar för varje dag. Eleverna kommer att bli stolta. Det är också roligt att vi blir sedda av ledningen.

Jublet från Magnus Jacobsons elever från Bernadottegymnasiet ville aldrig ta slut när det visade sig att han blev Årets lärare på gymnasiet. Vad betyder priset för dig?
– Mer än jag trodde, sa en rörd och omskakad Magnus Jacobson. Det allra viktigaste är att det var mina elever som nominerade mig.

Förutom blommor och applåder från publiken fick alla pristagare en prischeck till kompetensutveckling. Lärarlagen fick 50 000 kronor var och lärarna 10 000 kronor var.
– Det här priset är för alla lärare i hela världen. Prispengarna som ska gå till kompetensutveckling kommer att göra nytta, man kan alltid utveckla sig, sa Kenneth Bergman från Enbacksskolan.

Årets lärarlag i grundskolan

Sjöstadsskolan
Arbetslaget Stjärnan på Sjöstadsskolan består av Anki Mouantri, Annikam Nordahl, Charlotta Wilson, Eva-Liisa Kopra, Gunilla Finnson, Jörgen Klippmark och Sara Wetterlund.

Motivering: Samarbetet i Stjärnan präglas av kompetens, prestigelöshet, öppenhet och en stark vilja att ställa upp. För varandra och för eleverna. Arbetslaget lyfter utmaningar och vågar se utanför invanda mönster. Betygen har höjts varje år och för eleverna i årskurs 9 i december 2013 var betygen de hittills högsta för Sjöstadsskolan. Arbetslaget ger alla elever goda möjligheter att lyckas i sitt skolarbete. De kombinerar hög kvalitet på undervisningen med ett stort mått av omsorg, ett gemensamt ansvar och ett systematiskt kvalitetsarbete.

Årets lärare i grundskolan

Kenneth Bergman
Kenneth Bergman, Enbacksskolan

Motivering: Kenneth Bergman utgår från varje individs förutsättningar när han i nära samarbete med eleven lotsar henne eller honom framåt. Detta gäller såväl kunskapsutveckling som social utveckling. Han bemödar sig till det yttersta att nå varje elev, utan undantag, och för en ständig dialog med eleverna i kunskaps- och i värdegrundsfrågor. Hans insatser bidrar till höga elevresultat i so-ämnena och till ett gott arbetsklimat på skolan. Kenneth Bergman är ett gott exempel på en lärare som efter 40 år fortfarande älskar sitt arbete, ständigt förnyar sig och prövar sina kunskaper i samtal med andra.

Årets lärarlag på gymnasiet

Ross Tensta
Lag Språkintroduktion på Ross Tensta gymnasium består av Susanna Franzén (lagledare), Kristin Cohlin Granat, Ingrid Haus, Lina Pilo, Kenny Nilsson, Sofie Nilsson, Annelie Drewsen (tjl vt14), Berna Ilan, Gerd Enqvist, Iman Pasafkand och Lisbet Westin.

Motivering: Detta är arbetslaget som vänt upp och ner på föreställningarna om vad det innebär att undervisa nyanlända ungdomar. De har på ett föredömligt vis hittat sin egen variant på Rosskonceptet. Med språk och samhällsfrågor som röd tråd i sitt arbete har de bevisat att man med hjälp av ämnesövergripande samarbete, höga förväntningar och nytänk, kan lyckas över förväntan. Arbetslagets insatser har direkt bidragit till programmets goda rykte, både internt och externt. Lagets förmåga att inspirera varandra i nya arbetssätt och metoder i undervisningen, att tänka nytt utanför ramarna, sticker ut

Årets lärare på gymnasiet

Magnus Jacobsson
Magnus Jacobsson, Bernadottegymnasiet

Motivering: Magnus är precis som en lärare ska vara. Han visar en konstant mycket hög nivå på sin undervisning. Samtliga lektioner är väl planerade och väl genomförda och hans stora intresse för sitt ämne lyser alltid igenom. Magnus är mycket populär bland eleverna och engagerar sig mycket i dem, både i och utanför skolan. Han är en god förebild både när det gäller undervisningen i klassrummet, mentorskap och förhållningssätt till eleverna.

Grattis säger vi till alla vinnarna!

/Pelle

 

2 kommentarer

  1. Skoldatateket, 14 maj 2014

    Vad roligt! Stort grattis till alla vinnarna!

  2. Anna, 14 maj 2014

    Grattis till er alla!
    Kul med nya priser.
    Anna på Medioteket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.