Reportage från Solbergaskolan och Tätorpsskolan prisas

Ingela Ösgårc och Robert BlombäckTidningen LÄRA Stockholm har fått pris för Årets bästa arbetsplatsreportage 2013 av den nationella föreningen RIM (Redaktörer interna medier).

Reportaget ”Steg för steg mot gymnasievalet” gjordes av journalisten Ingela Ösgård och fotografen Robert Blombäck som följde Malin Nyström under en dag i hennes jobb som stydie- och yrkesvägledare på Solbergaskolan och Tätorpsskolan. Motiveringen löd:

Poppande popcorn väcker intresset och tar oss vidare till en välskriven text med påtaglig närvaro. Reportaget ger läsaren inblick i vardagen på en skola, genom en lyhört återgiven dialog och skickligt fångade detaljer. Skildringen präglas av känsla och stilistisk kvalitet, utan att faktaredovisningen går förlorad. Lära tilldelas årets pris för bästa arbetsplatsreportage.

Läs det vinnande reportaget i LÄRA Stockholm nummer 6/2013.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.