Östra Real har Sveriges bästa UF-företag

Grades of Glory vann SM

Elever från Östra Reals gymnasium vann SM i Ung företagsamhet med sitt företag Grades of Glory. Deras affärsidé är att erbjuda läxhjälp till idrottsföreningar.

Bakom UF-företaget Grades of Glory står av Alva Sundquist, Carl-Oscar Sturén, Erik Alenrud, Erik Nytell och Joakim Flink. I finalen tävlade de mot 750 elever som kvalificerat sig från regionala mässor i hela landet.  Vinsten innebär att de kommer att representera Sverige i EM i Tallin i juli.

Grades of Glory får priset med motiveringen: ”Med höga ambitioner har de visat prov på entreprenörskap och passionerat företagande. De kombinerar en innovativ affärsmodell och ett attraktivt erbjudande i gränslandet mellan nytta och nöje. Årets UF-företag skapar förutsättningar för framgång på flera olika plan och är goda förebilder för andra”.

Se en intervju med segrarna här:

Grattis och lycka till i Tallin!

 

/Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.