Grattis Stureby till årets kvalitetspris i klassen skola

stureby– Priset betyder oerhört mycket! När vi började vårt målmedvetna kvalitetsarbete 2010 fanns nog den här tävlingen någonstans i bakhuvudet. Det här kommer att bli en kick för ytterligare hårt arbete med att utveckla skolan. Sedan vill jag lyfta fram min fantastiska personal, det är de som gör jobbet ute på golvet. De har ett otroligt driv även om det kan vara tungt många gånger, säger Elisabeth Meckbach, rektor på skolan.

Varför vann just ni?

– Det handlar om ett målmedvetet arbete där både elever och personal ska känna hur viktig skolan är, och hela tiden se utvecklingsmöjligheter. Det handlar också om att sträva framåt och samtidigt vara gedigen och att ta till sig av både erfarenheter och kunskaper. Vi har en bra sammanhållning, ställer upp för varandra och är bra på att välkomna nya medarbetare.

Har du något tips till andra verksamheter som vill utvecklas framgångsrikt?

–Vi försöker involvera alla i skolan genom det vi kallar SQA – Sturebyskolas quality-arbete. En särskild SQA-grupp, med representanter från alla delar av personalen, har som mål att leda arbetet tillsammans med alla anställda. Sedan krävs det envishet och ödmjukhet. Ibland gör man fel och då måste man vara flexibel och tänka om utifrån det.

Motivering

”I denna skola pågår ett utvecklingsarbete inom många områden och på flera olika plan. Ett medvetet och genomtänkt arbetssätt för att ta fram konkreta mål gör att varje elev vet varför de är i skolan och vad varje moment i klassrummet har för mål och mening. Ledarskapet förmedlar tydlighet, öppenhet och ett tillåtande klimat, där medarbetarna och eleverna är delaktiga i de flesta processer. Både elever och skolpersonal berättar att de känner sig sedda och värdefulla!”

Prissumma: 200 000 kronor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.