Grattis Måns Rybäck på Husbygårdsskolan till stipendiet!

MånsLärarförbundet Stockholm har genom tidigare donationer en stipendiefond som riktar sig till lärare, fritidspedagoger och förskollärare i grundskola. Stipendierna som är på 10 000 kronor delas ut i samband med Lärarförbundet Stockholms årsmöte varje år.

Årets mottagare av stipendiet är Måns Rybäck, lärare i idrott och hälsa på Husbygårdsskolan och Åsa Boman, förskollärare i förskoleklass på Carlssons skola.

– Det känns väldigt kul såklart att ha blivit uppmärksammad i mitt dagliga arbete. Men som jag sa igår i mitt lilla tacktal så är det många många kollegor som gör så mycket bra för den svenska skolan, tillsammans gör vi skillnad, säger Måns Rybäck.

– Jag vet inte exakt varför jag fick stipendiet, kan bara gissa! Kanske för att jag försöker se fler möjligheter till utveckling för skolans elever i form av utomhusprojektet samt energipassen. Kanske även för att jag vill ha ett nära samarbete med våra lokala föreningar, vilket i sin tur innebär att skolans elever kan få möjlighet att komma in i föreningslivet. Jag fick även beröm i min nominering för att jag är en stöttande kollega och det kanske också juryn tyckte var viktigt!

Vad ska du göra för pengarna?

– Det vet jag faktiskt inte. Jag har absolut inte hunnit tänka på detta dels för att jag har tillsammans med mina närmaste kollegor planerat vår stora vinteridrottsdag som vi har i veckan och även för att jag har tankarna till min resa till Indien som bär iväg nu på söndag.

Juryn motivering lyder:

”Måns har sedan många år som idrottslärare i Husby arbetat för ett bra arbetsklimat och god värdegrund bland både elever och kollegor.

Han undervisar alla årskurser med stor kunskap om de olika åldrarnas rörelsemönster och rumsuppfattning. Måns lägger stor vikt vid deltagande i sin idrottsundervisning och utgår inte från att den som vinner alltid bäst eller får högsta betyg, utan istället på hur eleverna tar sig an uppgifterna och applicerar kunskaperna. Han planerar sin undervisning så att elevera gör en progression och anpassar den efter klassernas behov och dagsform.

Måns vill att alla ska lyckas utifrån sin kapacitet, han håller sig ajour med sådant som är modernt och ger eleverna inflytande i lektionsdesignen. Måns är en god kollega som stöttar i svåra lägen, ger råd samt peppar sina kollegor att våga prova nya saker.

Måns samarbetar med kontakter i arbetslivet och eldsjälar i området så att de kommer in med aktiviteter i skolans verksamhet och för att eleverna lättare ska kunna utöva idrott på fritiden. Utöver detta har han även hjälpt till att utveckla ”energipass” på skolan för att få in daglig fysisk aktivitet. Han har tagit initiativ till ett projekt att ha all idrott utomhus för skolans årskurs fem under ett läsår. Måns vill med detta, förutom att utmana sig själv som lärare. ta vara på de vackra utomhusmiljöerna i Järva och testa de forskningsresultat på utomhusaktiviteters alla positiva effekter.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.