Grattis Katarina Lycken Rüter till Svenska Akademiens svensklärarpris!

 

DSC_0051– Det känns väldigt stort, och förstås väldigt roligt. Att Svenska Akademien varje år uppmärksammar lärares arbete med språk och litteratur känns både viktigt och riktigt, och det är klart att det är hedrande att få stå tillsammans i raden med de andra pristagarna, säger Katarina Lycken Rüter, lärare i svenska och religion på Anna Whitlocks gymnasium som har fått det fina priset.

– Kanske var det just litteraturarbetet som lockade mig till läraryrket – och det är definitivt det som har hållit mig kvar; att få upptäcka och nyupptäcka språk och sammanhang i allt från modern bilderbokskonst till antikens epos tillsammans med unga människor – det blir man inte klar med. Det finns alltid nytt att se och lära, avslutar Katarina.

Svenska Akademiens svensklärarpris delas ut till lärare  ”som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen”. Prisbeloppet är 50 000 kronor vardera. Dessutom tilldelas de skolor där pristagarna arbetar 30 000 kronor vardera. Detta är avsett att stärka svenskämnet och uppmuntra elever och lärare på skolan.

Längre intervju med Katarina Lycken Rüter (Anna Whitlocks gymnasiums webbplats)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.