Anmälan till Lärarspåret på Stadshushacket

stadshushack

Nu öppnar vi anmälan till Stadshushackets Lärarspår!
28 mars 2017 klockan 13.00-16.00 är det dags för Stadshushacket – ett superhackathon med hundratals elever, lärare och yrkesverksamma programmerare i Stockholms stadshus.

En femteklass från varje stadsdel testar programmering i Blå Hallen och i Gyllene Salen får lärare och pedagoger från Stockholms stads grundskolor prova på olika roliga sätt att komma igång med programmering i skolan.

Programmet pågår mellan 13.00-16.00 med gemensam introduktion och avslutning. Nedan anmäler du dig till vilken workshop du önskar delta i. Först till kvarn och begränsat antal platser. Välkommen med din anmälan!

A. Koda musik i SonicPi
SonicPi är ett program där du kan programmera musik. Programmet går att ladda ner och använda helt gratis. När du programmerar i Sonic Pi hör du direkt det som du kodar – på så sätt kan du lära dig programmera samtidigt som du skapar musik! I denna workshop får du utforska SonicPi tillsammans med Julia Oskö och Klara Sporrong som till vardags är mjukvaruutvecklare och interaktionsdesigners på Spotify. Dator finns på plats.
Anmälan till denna workshop!

B. Medioteket presenterar Roboteket
Under våren har Medioteket påbörjat ett utvecklingsarbete kring ett Robotek. Roboteket består av lådor med programmeringsmaterial som lånas ut i samband fortbildning inom programmering. Målgruppen är pedagoger inom förskola, grundskola inklusive fritids och sker inom ramen för utbildningsförvaltningens projekt Programmering Stockholm. På denna workshop ger vi exempel på material och arbetssätt som ingår i konceptet Roboteket. Du behöver inte ta med egen dator.
Anmälan till denna workshop!

C. Minecraft Education Edition
Under denna workshop kommer ni tillsammans med Jerker Porat, lärarambassadör på Microsoft, att få bekanta er med Minecraft. Förstå hur det fungerar, och även få en ide om varför det har blivit så stort bland barn, ungdomar och vuxna. Vi kommer att gå varligt fram och lära oss med hjälp av den inbyggda tutorial-världen, där de viktigaste funktionerna i Minecraft testas praktiskt. Avslutningsvis kommer vi titta på det community som finns med kom-igång-hjälp och lärresurser. Tag med egen dator!
Anmälan till denna workshop!

D. Ger verktyget god formativ feedback?
Den svenska skolan digitaliseras. Med detta följer en utökad användning av digitala lärandemiljöer som läromedel och appar för eleverna. Dessa lärandemiljöer har som ett mål att effektivisera undervisningen genom att stödja läraren i t ex formativ bedömning av elevernas lärande. Hur kan du som lärare utvärdera om dessa lärandemiljöer verkligen ger god formativ feedback? I workshop med Victor Sebes, ansvarig för innehåll och pedagogik på EdQu, diskuteras detta (med huvudfokus på matematik/programmering) samt utvärderar ditt valda verktyg som du använder dig av i klassrummet. Tag med din egen dator eller platta.
Anmälan till denna workshop!

E. Upptäck Scratch!
Kom och prova på Scratch! Under workshopen får du bekanta dig med grundläggande funktioner i Scratch och prova på att utveckla ett enkelt spel. Kanske en magisk saga, eller en farlig haj, eller ett rymdäventyr? Du bestämmer! Tag med din bärbara dator
Anmälan till denna workshop!

För frågor:
Annika Hedås Falk
Projektledare
FoU-enheten Utbildningsförvaltningen
Besöksadress: Hantverkargatan 3A, 112 21 Stockholm
Postadress: Box 22049, 104 22 Stockholm
Telefon: 076-12 408 14

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.