Närbilder på väggmatrisen

Här kommer några närbilder från väggmatrisen som min årskurs åtta fyllt med olika lösningar. Bedömningen avser förmågan ”Använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp”, i arbetsområdet geometri. Uppgiften är från ”Kommentarmaterial till kunskapskraven i matematik”, sidan 27. Eleverna har i grupper om fyra enats om lösningarnas kvalitet. De tre bilderna nedan kommer i ordningen E, C, A.

Håller du med om deras bedöming?

 

5 kommentarer

 1. Malin Larsson, 18 november 2012

  Hej Tommy,

  Vi har väggmatriser i mitt klassrum med. Jag undervisar inte i matematik utan i svenska. Eleverna sätter upp sina texter i matrisen – både första utkast och sedan slutprodukten. Matrisen utvärderar vi alltid tillsammans och det brukar leda till att många texter flyttas om innan vi är klara. Vår väggmatris bidrar till en större förståelse för olika kvaliteer i texter och hur vi ska komma vidare som skribenter. Lärandet blir i allra högsta grad synligt…

  Jag brukar bjuda in de andra svensklärarna till vårt klassrum och så undersöker vi elevernas väggmatris. Håller vi med eleverna? Skulle vi bedöma deras texter så som eleverna har bedömt varandra och sig själva? Det brukar leda till många intressanta, pedagogiska samtal.

  Tack för grym blogg!

  Besök gärna min. Malin

  http://www.visesiskolan.blogspot.com

  • Tommy Lucassi, 19 november 2012

   Gud vad roligt! Jag visste att du hade spännande saker på gång, men hade inte läst din blogg förrän nu. Jag ska verkligen följa den, du skriver mycket intressanta saker. Speciellt ”Någon talade om för mig…” I like a lot! Vi borde hitta på nåt fjärr tillsammans mellan våra ämnen.

  • Tommy Lucassi, 19 november 2012

   Och jag glömde säga: vilka förnämliga illustrationer!

 2. Pingback Intressant om bedömning i matematik | Välkommen till Glasbergsskolan!

 3. Malin Larsson, 25 november 2012

  Jag är med på allt som är skolutvecklande. Vi kör!

  Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.