Istället för läxa: här är övningarna!

Här kommer övningarna som utlovades i gårdagens blogginlägg. Det är ett word-dokument som du får redigera och använda som du vill. Det är alltså en metod för att jobba med gångertabellträning på lektionerna istället för som läxa, som jag anser inte fyller sitt syfte. Argumentet för det, som är mycket viktigt, läser du om i det tidigare inlägget.

Klicka här: Gångertabellen på 5 veckor

 

Tillägg 13 dec: pdf:er

Håll tillgodo!

15 kommentarer

 1. Eva Eriksson, 9 december 2012

  Hej! Detta låter jättebra! Undrar om du skulle kunna spara tabellerna som pdf-fil så kan de öppnas av alla sorters datorer (typ Mac..!). Alla har ju inte nyaste Word heller utan många av oss harvar på i skoldatorer i Open Office osv…
  Tack för en mycket bra blogg!

 2. Pingback Övningar istället för multiläxa! « Matteutveckling i GNOSJÖ

 3. Emelie, 8 januari 2013

  Hur ser testet ut som eleverna får göra för att visa att de är redo att gå vidare? Hur många tal och hur lång tid ungefär?

 4. Emelie, 8 januari 2013

  Glömde säga tusen tack för en god resurs! :)

 5. Sara, 14 januari 2013

  Jag har samma fråga som Emelie! Hur många uppgifter och vilken tid på testet? Har kört igång med multiplikationsuppgifterna idag och hade tänkt göra testet på fredag. Jättetacksam för svar!

  • Tommy Lucassi, 14 januari 2013

   Jag har bara kört detta i åk 6-7, så det gällde bara ett fåtal. Därför hade jag inget test på tid, utan jag använde träningspappret. De gjorde typ talen på ”dag 2″ medan jag såg på, en och en alltså. Då kunde vi tillsammans konstatera om de kunde eller ej. Om du kör i helklass, kan du ju ta talen från träningen, skriva in dem i en egen tabell och kasta om rader och kolumner lite, så att det blir en ny ordningsföljd på dem. Lycka till!

  • hgswhysj23, 6 januari 2017

   Hur gml är jag tror ni

 6. Maria, 12 mars 2013

  Jag gillar din blogg, hittar en massa värdefulla konkreta exempel på hur formativ bedömning kan se ut i praktiken, tack för att du delar med dig!

  Just idag utmanade jag min lärarkollega på att jag varje dag i en månad skulle öva multiplikation i klassen och sen ser vi vilken klass som presterar bäst på ett prov. Vi har båda tidigare gett läxor i ÅK4 med gångertabeller, men jag ser att eleverna inte har dem i sig på det sätt de skulle behöva. Så jag håller med, läxor funkar inte. Hon övar klassen genom att ta korta muntliga förför då och då. Nu ska jag prova din metod och utmana min kollega sen! :)

 7. Pingback #Rättläxa - lite konkreta exempel - Välkommen till verkligheten

 8. Pingback Johfam | Pearltrees

 9. Pingback Matematik | Pearltrees

 10. aisha, 3 juni 2015

  aisha136

 11. aisha, 3 juni 2015

  jag gillar katrina kaif and sonakshi sinha and priyanka chopra and rani mukhraji and preity zinta and kajol and deepika padukone and kareena kapoor and karishma kapoor

 12. Emma, 8 november 2017

  Hej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.