Feedback till mig från undervisningen

Jag som trodde att bedömningen löst de flesta av mina planeringsproblem. För sjutton, det är ju nu jobbet börjar:

4 kommentarer

 1. Maria Henryson, 4 april 2013

  Hej igen!

  Har precis kollat in din senast publicerade film. Det i samband med att jag provat jobba med väggmatris(fantastiskt tycker jag!) några gånger gör att jag är nyfiken på hur du tänker när det gäller gruppindelning kring just övningstillfällena. Jag upplever det som att i större grupper ”åker” svaga elever med, de har inte förmågan att producera på A-nivå. Sätter jag ihop svaga elever i en grupp får de verkligen jobba (utvecklande för dem) men de behöver mycket stöd av mig.
  Vilka erfarenheter har du gjort kring detta?

  /Maria

  • Tommy Lucassi, 5 april 2013

   Hej! Jag har samma erfarenhet som du.
   Jag lottar alltid grupper. Jag har en extra regel: om man i sin grupp inte lyckas skapa alla nivåer själva, ska man först gå till granngruppen för att söka hjälp. Då blir det ytterligare ett moment att använda kommunikation, och det är bara bra. Hjälper inte det går man till en annan grupp och ber om hjälp.
   Lycka till!
   Tommy

  • Tommy Lucassi, 5 april 2013

   Dessutom, om man inte lyckades förstå alla nivåer den lektionen, så sitter de ju uppe på väggen ett tag, så kan man i lugn och ro studera lämpliga mål för sig själv.

 2. Lars Johannesson, 7 juni 2013

  Hej Tommy! Vårt besök hos dig gav mersmak och struktur i vårt arbete och vi har precis kört igenom ett varv enligt ditt upplägg. Några justeringar blev det, t ex ytterligare problemlösning i slutet. Slutbedömningen kräver att man är väl förberedd och jag känner väl igen frågorna på din bild. Noterar också att det tar tid…10 elever på 50 minuter. Vår slutsats är att resultaten blir bra…eleverna har tagit till sig nya strategier och metoder. Frågan är om vår bedömning är på rätt nivå, men det kanske är så att bra undervisning ger resultat :).
  Det ska bli spännande att fortsätta resan under nästa termin, hoppas att du fortsätter att dela dina erfarenheter på bloggen

  /Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.