Exempel på exit tickets

Vi blev nyfikna på den formativa bedömningsmetoden exit tickets som Dylan Wiliam och Christian Lundahl introducerat på många skolor i Sverige så vi åkte till Helena Bergsmarks klassrum på Eiraskolan för att se hur hon arbetade med dem. Och vad det gav för vinster i undervisningen.

Så här såg elevernas exit tickets ut under Helena Bergsmarks klass om nedbrytare.

Eleverna skulle besvara två frågor: Vad innebär nedbrytning? Ge exempel på nedbrytare i vår natur.

ET 1 WP ET 2 WP ET 4 WP ET 5 WP ET WP 1ET 6 WP

/Calle

1 kommentar

  1. Christer Teglund, 9 december 2017

    Hej!
    Jag söker verktyg för formativ bedömningspraktik och förstår inte riktigt hur det formativa kommer in här. Detta exempel upplever jag som en klassisk metod för summativ bedömning snarare? Var i detta skildras en elevs enga progression och reflektion över sitt lärande över längre tid? Frågor från en oinsatt och undrande lärare.

    Bästa hälsningar
    Christer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.