Biblioteksdagarna 2012

Bibliotekarier från hela Sverige möttes på en konferens i Norrköping under veckan. Ett av de många seminarierna handlade om skolbibliotek. Madeleine Hjort berättade om Nationella skolbiblioteksgruppens fleråriga lobbyarbete för skolbiblioteksfrågan. Nu finns en skrivning om skolbibliotek i skollagen – men gruppen fortsätter att lyfta frågan i olika sammanhang.  Man efterfrågar bland annat ett skolbibliotekslyft, riktade medel och att Skolverket får ett uppdrag avseende skolbibliotek. På seminariet medverkade också Svensk biblioteksförenings verksamhetsgrupp för skolbibliotek, representerade av Gunnel Olsson från Lund och Ingalill från Medioteket i Stockholm. Det är roligt och spännande att det jobbas och lobbas nationellt på många sätt för att främja skolbiblioteksutveckling!

/Ingalill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.