Nu satsar vi på skolledningens engagemang i skolbibliotekets utveckling!

Den 30 maj har skolledare i Stockholms kommunala grundskola möjlighet att delta i en spännande halvdag med fokus på pedagogisk skolbiblioteksverksamhet. Missa inte tillfället att fördjupa er i hur skolbiblioteket kan bli en tydligare integrerad del i skolans arbete för att stärka elevers språkliga och digitala kompetens och vilken nyckelroll skolledningen har i detta.

Under förmiddagen får ni lyssna till:

Edward Jensinger, rektor på Pauli gymnasium i Malmö och en flitig skolbiblioteksdebattör. Han delar med sig av sin syn på hur skolledningens engagemang  kan bidra till att skolbiblioteket utvecklas till en viktig pedagogisk resurs i skolan. Mediateket/Skolbiblioteket på Pauli gymnasium utsågs till årets skolbibliotek 2010.
Läs gärna Edward Jensingers blogg Rektor Edward, där han bland annat skriver om skolbibliotek och IKT.

Sofia Malmberg och Monika Staub Halling, bibliotekarier på Adolf Fredriks musikklasser. De delar med sig av exempel från sin verksamhet där de arbetar kontinuerligt med att integrera informationssökning, källkritik och lässtimulans i den ordinarie undervisningen i samarbete med skolans lärare och IKT-pedagoger.
Tidningen Lära skrev nyligen om deras Digitala boksamtal.

Mediotekets skolbiblioteksgrupp ger en introduktion till hur vi kan stödja skolans utvecklingsarbete. 

Skolbibliotek i världsklass – så höjer vi elevernas resultat

 • Tid: Torsdagen den 30 maj klockan 9.00-12.00
  Inled gärna dagen med kaffe och frukostfralla i skolbiblioteket klockan 8.15.
 • Plats: Adolf Fredriks musikklassers skolbibliotek och aula
 • För vilka? Rektorer, biträdande rektorer i Stockholms kommunala grundskolor, grundskolechefer och verksamhetssekreterare.
  Skolbibliotekspersonal är välkommen i sällskap med någon ur skolledningen. Skolledning/skolbibliotekspersonal på gymnasiet är välkomna i mån av plats.
 • Anmälan senast 26/4: https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=59355
 • Kostnadsfritt, finansieras av Grundskoleavdelningen
 • Arrangörer: Medioteket, Stockholms Utbildningsförvaltning och Adolf Fredriks musikklasser.

Mer information finns här.

Varmt välkomna!

1 kommentar

 1. Toura Hägnesten, 27 februari 2013

  Heja på!!! Bra inititativ!
  Har ni varit inne på Skolverkets omvärldsblogg? Annars ta en titt på:http://omvarld.blogg.skolverket.se/2013/02/21/oecd-om-globala-trender-som-paverkar-skolan/
  I och för sig nämner OECD inget om skolbiblioteken i sin senaste rapport/bok men biblioteksforskarna Ross Rodd och Carol Gordon nämns. Kanske är ni redan inlästa på just dem!?
  Hoppas att många har tid att komma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.