Lucka 13: SLI – en del av det utvidgade skolbiblioteket

De flesta skolor i Stockholms stad har ett filmavtal med Medioteket. Via medieplattformen SLI kan både lärare och elever skapa en egen inloggning, visa film i undervisningen och se film både i skolan och hemifrån. Speciellt fokus är spelfilmen som pedagogisk resurs och som komplement till de flesta spelfilmerna finns även en lärarhandledning.

Det är bra om du som arbetar i skolbiblioteket kan vägleda elever och lärare till denna resurs.  Läs mer i vår broschyr om om film i undervisningen.

Sli.se har nu också lanserat ett nytt utseende på sin plattform. I och med detta kan du här dessutom nå NE, Landguiden och de andra av stadens databaser samt testa den nya funktionen ”Samsök”. Den gör det möjligt att söka i Mediotekets filmutbud, NE, Wikipedia och Winbib samtidigt. Mycket praktiskt!

Registrera dig och logga in på http://beta.sli.se/.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.