Seminarieserie för religionslärare åk 4-9 – Doing RE (Religious education)

Vill du utveckla din religionskunskapsundervisning? Nu finns en möjlighet för dig som lärare i årskurs 4-9 att fördjupa dina kunskaper i religionsdidaktik.

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av religionskunskap och som vill delta vid två sammankomster där din egen undervisning står i centrum. Under seminarierna visar vi hur man med hjälp av religionsdidaktiska begrepp kan hjälpa elever att tolka och analysera religiösa föreställningar och uttryck.

Vi utgår från religionsdidaktiska begrepp och analysverktyg som kan hjälpa till att strukturera religionskunskapsundervisningen och utveckla elevernas förmåga att analysera religiösa uttryck och den egna livstolkningen.

Du som deltagare kommer att bekanta dig med religionsdidaktiska begrepp genom praktiska övningar, föreläsningar och utvalda artiklar och texter. Vi kommer också gemensamt konstruera tänkta tillämpningar av dessa begrepp för den egna undervisningen.

Doing RE är ett pilotprojekt som består av två seminarietillfällen. Seminarierna äger rum två fredagseftermiddagar under vårterminen 2015, och leds av Thérèse Halvarson Britton, gymnasielärare på Globala gymnasiet och filosofie licentiat i religionsdidaktik.

Detta är en del av Globala gymnasiet och Stockholms stads utbildningsförvaltnings SO-didaktiksatsning som sker inom ramen för SO-didaktik i centrum. Tidigare har seminarieserien Doing History givits under två terminer och den här terminen ges även Doing RE samt Doing ESD (Education for sustainable development).

Datum och plats

  • Tillfälle 1: fredag 6 mars 2015, 13.00-16.00.
  • Tillfälle 2: fredag 27 mars 2015, 13.00-16.00.
  • Plats: Globala gymnasiet, Hornsgatan 93, T-bana Zinkensdamm.

Anmälan

Du som vill delta vid de båda seminarietillfällena mejlar anmälan så snart som möjligt till maria.johansson[at]globala.se eller patrik.johansson[at]globala.se.

Välkommen!

INBJUDAN SOM PDF-FIL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.