Nytt nummer av SO-didaktik ute – nr 2 2016

Skärmavbild 2016-10-04 kl. 15.27.41Nu finns det andra numret av SO-didaktik fritt tillgängligt på webben! SO-didaktik är en tidskrift om undervisning i geografi, historia, religion och samhällskunskap och vänder sig till lärare som undervisar i grundskolan och gymnasiet.

Det andra numrets tema är interkulturell historia och fokus läggs på migration som historiskt fenomen. Numret är fyllt med åtta artiklar av so-lärare, historiker och arkivarier som berör temat på olika sätt. Sprid gärna tidskriften till lärare du känner!

Tidskriftens webbplatshttps://issuu.com/so-didaktik 

Du kan antingen läsa tidskriften online eller ladda ner den som PDF-fil. Du hittar nedladdningen under ”Share” där du klickar på ”Download”.

Lyssna gärna på en pod med en av artikelförfattarna –  Annika Rosenius: https://soundcloud.com/user-721423651/pod-annika-rosenius-artikelforfattare-so-didaktik-nr-2 

Det går också att lyssna på två av redaktörerna, Patrik och Maria, som pratar om tidskriften:
https://soundcloud.com/user-721423651/om-tidskriften-so-didaktik 

Till nästa nummer (nr 3) välkomnar vi artiklar som på något sätt behandlar elevers handlingsberedskap och visar hur SO-undervisning om strukturer och handlingsutrymme kan stärka denna. Har du en idé och tycker att det skulle vara spännande att skriva något så hör av dig till oss så hjälper vi dig att komma igång. Ladda gärna ner tidskriftens riktlinjer för skribenter (https://dl.dropboxusercontent.com/u/10009710/SO-didaktik_riktlinjer.docx).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.