Efterlysning- exempel från arbetet med nyanlända

Språkforskningsinstitutet efterlyser goda exempel från arbetet med nyanlända elever i Stockholms skolor. Det kan röra sig om ett interkulturellt förhållningssätt, mottagning, kartläggning, undervisning, modersmålsundervisning eller studiehandledning.

Vi är intresserade av såväl dokumentation som möjligheten att få intervjua er som arbetar med nyanlända. Materialet ska användas till att skapa ett resurskit som lärare och skolledare ska kunna använda i sitt arbete med nyanlända elever. Vår avsikt är att publicera en del av materialet på Pedagog Stockholm vilket betyder att alla intresserade kan ta del av det. Arbetet utgör en del av ett större utvecklingsarbete på Utbildningsförvaltningen.

Era bidrag är värdefulla och kommer att bidra till skolutveckling!

Skriv till: sprakforskning@stockholm.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.