Att samverka med föräldrar med somalisk bakgrund

Att arbeta som lärare i den svenska skolan idag innebär för de flesta av oss att vi möter och arbetar med människor från olika bakgrunder och kulturer. Elever och föräldrar som inte delar våra erfarenheter av ”vad skolan är” och hur man förväntas förhålla sig till skolan. Känner du igen dig i detta eller ”bara intresserad” så är du varmt välkommen till vårt seminarium den 6 maj med Osman Ahmed som talar om sin studie kring somaliska föräldrar och deras möte med den svenska skolan.

Osman Ahmed studiehandledare med en master i hållbar samhällsutveckling vid Uppsala universitet har i en studie intervjuat somaliska föräldrar med olika utbildningsbakgrunder om deras möte med det svenska skolsystemet.

I studien framkommer att många av de somaliska föräldrarna inte förstår sig på det svenska skolsystemet och att de har svårt att förstå vikten av föräldrarnas engagemang i skolan. Osman Ahmed menar på att få föräldrarna aktiva och engagerade i barnens skolgång för att höja dessa elevers måluppfyllelse.

Klicka på länken nedan för inbjudan och anmälningslänk:

Inbjudan seminarium Osman Ahmed 6 maj

Krånglar länken så finns inbjudan och anmälningslänk i kalendariet här på PedagogStockholm, eller så skriver ni till mig.

Varmt välkomna!

Kristina Ansaldo

kristina.ansaldo@stockholm.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.