Äntligen kan du anmäla dig till Pauline Gibbons föreläsning!

När: Fredag den 2 oktober mellan kl 13.30 – 17.00

Var: i stora aulan på Campus Konradsberg i Ellen Key huset/ K-huset.

Adress: Campus Konradsberg, Konradsbergsgatan 7 B på Kungsholmen.

 Pauline Gibbons håller en föreläsning i språkutvecklande arbetssätt och flerspråkiga elevers lärande. Med på föreläsningen medverkar Kristina Aldén från Gibbons svenska förlag, Hallgren & Fallgren.

Supporting Students for Success:

Participation, Subject Learning and Language Development.

School-aged students of Swedish as a second language are faced with the challenge of learning a new language. But at the same time they must use this new language for subject-learning across the curriculum. And so teachers need to address both subject learning and language learning simultaneously.

Based on current research in second language learning and a functional approach to language, this presentation will suggest some central classroom practices that support the participation of second language learners, subject learning, and second language development.

Dr Pauline Gibbons taught postgraduate and undergraduate TESOL courses at the University of Technology, Sydney, for many years, and is now an Adjunct Professor at the University of New South Wales.

A major focus of her research has been on the ways that teachers can provide an intellectually challenging curriculum for their English language learners, while at the same time providing them with the language scaffolding essential to the development of academic language and literacy across the curriculum. This focus on a ‘high challenge, high support’ learning environment is the context for much of her current work with teachers.

I Sverige är Pauline Gibbons känd genom sina två böcker: Stärk språket, stärk lärandet: språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet och Lyft språket, lyft tänkandet: språk och lärande. Mer information om Pauline Gibbons och hennes forskning hittar du här: https://education.arts.unsw.edu.au/about-us/people/pauline-gibbons.

Vi vänder oss i första hand till lärare och förskollärare anställda i Stockholms stad. I mån av plats kommer lärare från friskolor och andra kommuner kunna anmäla sig. Då intresset är stort och många anmäler sig kommer de interaktiva inslagen bli färre än vad som tidigare meddelats.

Föreläsningen är på engelska!

Anmäl dig här om du är anställd i Stockholms stad: https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=88237

Bor du ute i landet eller arbetar på friskola så kan du tyvärr inte längre göra en intresseanmälan. Då antalet för vår intresseanmälan redan är fulltecknad.

Väntelistan  om du inte är anställd i Stockholms stad är full: https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=89187

Till dig som redan gjort en intresseanmälan hör vi av oss via mail om du fått plats. Hör du inget ifrån oss så är föreläsningen tyvärr full.

Karin Wallin och Kristina Ansaldo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.