Digitala ögonblicksbilder – IKT i undervisningen på Globala gymnasiet

Den 7 maj kommer Globala gymnasiet att framträda på SETT-mässan.
På Globala gymnasiet i Stockholm är lärande för hållbar utveckling grunden i undervisningen. På seminariet kommer lärare som representerar olika ämnen att visa hur man använder informations- och kommunikationsteknologi för att lösa olika didaktiska utmaningar i undervisningen. Fokus ligger på konkreta situationer som vi tror alla lärare ställs inför. Skolan tror på en digital miljö som anpassas efter lärandet och den pedagogiska miljön – inte tvärt om.

Globala gymnasiet sätter särskilt fokus på hållbarhetsfrågor som innefattar klimat, fattigdom och rättvisefrågor. Elever och lärare arbetar halva tiden i ämnesintegrerade projekt, och skolan har snart verkat i en 1-1-lösning i tio år.

Claes Johannesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.