Hedersomnämnande till innovativa lärare

Mälarhöjdens-skola_webbLärarna Åsa, Jannike och Helena på Mälarhöjdens skola har fått ett hedersomnämnande av den finska organisationen Scool. Scool arrangerade för första gången ett Campus Seminar i Sverige. Syftet var att lyfta fram lärare som inspirerar andra lärare på olika sätt.

Lärarna från Mälarhöjdens skola uppmärksammades för flera av sina insatser, t ex App till kaffet, att inspirera unga tjejer till att programmera genom fritidsklubben Girls code, införande av Techmeet och att de tillgängliggör ikt för alla på skolan. Insatserna visar på ett konkret sätt hur man kan jobba med dessa frågor på många olika nivåer, både som lärare och tillsammans med elever!

Förutom hedersomnämnandet blev Åsa, Jannike och Helena inbjudna till en intressant och underhållande eftermiddag med inspirerande föreläsningar om framtidsfrågor. Talare var bland andra ståuppkomikern Marika Carlsson, kodningsvisionären Linda Liukas och professor Hans Rosling, som delade med sig av sina tankar kring kunskap och de utmaningar vi står inför globalt, lokalt och som individer. Läs mer på bloggen: Urflippat

Claes Johannesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.