Kurs via Skype för administratörer i Verktyg för självskattning

Lena_webbLena Gällhagen på ikt-enhetens, anordnade en kurs via Skype för de personer som kommer att administrera verktyget på skolorna.

Under tisdagen anordnade ikt-enheten en kurs via Skype för de personer på respektive skola som fortsättningsvis kommer att administrera verktyget. Under sommaren kommer verktyget att gå över i förvaltningsläge och då är det viktigt att det finns personer på skolorna som kan genomföra vissa administrativa uppgifter.

Det var Lena Gällhagen som anordnade kursen via Skype och ett 15-tal administratörer deltog i mötet. Under mötet fick administratörerna bland annat information om den fortsatta processen framåt, hur man lägger till användare och arbetslag i verktyget samt hur man plockar ut resultat från skattningarna.

Alla som har rektorsbehörighet i Verktyget har tillgång till admin-sidorna för sin skola. Som rektor har man automatiskt rektorsbehörighet i Verktyget men man kan även dela behörigheten med någon som man vill ska administrera självskattningen. Under mötet deltog flera personer med olika roller på skolorna t ex lärare, rektorer, skolsekreterare och it-pedagoger.

Om du missade informationstillfället men vill ta del av informationen kommer en ny möjlighet den 23 maj, 16.00-16.45. Mötet sker även då via Skype och anmälan görs till digitalalyftet@stockholm.se. Information kring admin-funktionen i Verktyg för självskattning finns även som supportguider. Där finns också information om hur man genomför skattning och åtgärdsdiskussion. http://supportguider.stockholm.se/888.guide

Claes Johannesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.