Prisregn över två Stockholmslärare – Camilla och Cecilia

Camilla och Cecilia

Camilla Askenbäck Diaz (t.v) och Cecilia Peña (t.h) är två Stockholmslärare som har fått fina utmärkelser.

Camilla Askebäck Diaz, utsedd till Sveriges bästa lärare 2016!

För åttonde året i rad delar Sydsvenska Industri- och Handelskammaren ut priset till en lärare som med sitt engagemang och entusiasm bidrar till den svenska skolans utveckling.

Årets vinnare av Lärarpriset är Camilla Askebäck Diaz. Camilla är matematik och NO-lärare på Södermalmsskolan. Hon även förstelärare i digitala verktyg. Vid sidan om sin lärarroll håller Camilla i föreläsningar och workshops kring IKT-verktyg, undervisning och iPads. Under förlaget Natur & Kultur Läromedel har Camilla även gett ut boken ”Surfplatta i undervisningen”.

Juryns motivering: Med sin förmåga att utveckla nyskapande och inspirerande lektioner i matematik och naturvetenskap hjälper hon alla elever att nå sin fulla potential. Med pedagogisk skicklighet förklarar hon svåra processer och koncept genom moderna metoder anpassade efter den digitala verklighet som dagens unga lever i. Genom sitt engagemang för såväl sina ämnen som för konsten att lära ut förmår Camilla Askebäck Diaz att utveckla elevernas kreativitet och vilja att lära sig. Därför är hon värdig att ta emot utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare 2016.

Camilla Askebäck Diaz om utmärkelsen: - Det känns oerhört stort att få ta emot detta pris! För mig är det hedrande att få vara ett ansikte utåt som en av alla de fantastiska lärare i Sverige som gör skillnad för sina elever varje dag! Det faktum att mina elever har nominerat mig till detta känns ofattbart ärofullt och det är ett tydligt kvitto på att vårt arbete i klassrummet är viktigt och betydelsefullt. Genom att kombinera gediget ämnesinnehåll, digital teknik och relevanta uppgifter kan vi skapa en grund för att stimulera våra elever till ökat lärande. För mig, i min undervisning, är det även viktigt med goda relationer till eleverna, att alltid utgå ifrån deras förutsättningar, att ha höga förväntningar på dem och att både de och jag känner glädje inför undervisningen.

Svensklärarpriset till Cecilia Peña.

Svensklärarpriset som instiftades 1987 av Svenska Akademien, tilldelas i år Cecilia Peña, Nya Elementar. Cecilia Peña undervisar i svenska och engelska på Nya Elementar i Bromma och har sedan tidigare en aretemeritering för sin yrkesskicklighet. Cecilia arbetar även som läromedelsförfattare på förlaget Sanoma Utbildning.

I pressmeddelandet berättar Cecilia: – Att få priset betyder oerhört mycket och är en bekräftelse på att man verkligen gjort något bra. Jag har jobbat på många olika fronter både med läromedel och att försöka få in den nya tekniken i undervisningen. Jag har också jobbat jättemycket med läsning och drivit forskningsprojekt lokalt på skolan. Det är säkert en kombination av alla saker tillsammans som gjorde att jag fick priset.

– Jag har varit lärare i sexton år och skrivit läromedel i tio år. Det viktigaste i mitt arbete är att väcka lust att läsa och nyfikenhet på böcker. Läsning ska vara något som eleverna väljer och vill göra istället för något de borde eller måste. Jag vill hitta den gnistan hos eleverna så att de fortsätter att läsa även efter skolan, det är en av de viktigaste sakerna,

Lyssna när Cecilia berättar om hur hon använder digitala hjälpmedel för lärandet: https://itunes.apple.com/us/podcast/svenskrummets-podcast/id930972287?mt=2 I avsnitt 11 berätta Cecilia om digitala hjälpmedel.

Du måste ha iTunes installerat för att kunna lyssna. Skolans behörige beställare kan se till att du får programmet på din dator. Applikationen är kostnadsfri.

#sthlmisit gratulerar Camilla och Cecilia till de fina utmärkelserna.

Claes Johannesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.