Just nu är det lite pirrigt!

 

 Häromdagen skickade vi ut en enkät till alla som undervisar i svenska och so-ämnen i Stockholms stad för att undersöka vad Stockholms lärare tycker om Stockholmskällan. Och, ännu viktigare, för att undersöka hur Stockholms lärare vill använda en resurs som Stockholmskällan i arbetet med eleverna.

Vilka material ska vi prioritera? Är det rätt nivå för vår målgrupp (årskurs 6 t.o.m. gymnasiet). Ska vi använda Facebook, Twitter, den här bloggen eller nyhetsbrev för att kommunicera med våra användare. Och så vidare…

Nu följer ett par veckors nervös väntan när vi håller tummarna och väntar på svar. Och vi hoppas på många svar! En del av mig hoppas förstås på positiva enkätsvar och glada tillrop som talar om för oss hur bra Stockholmskällan är. Det är väl mänskligt att vilja bli omtyckt och bekräftad i det man gör.

Men beröm och bekräftelse i all ära,  det är ju med den konstruktiva kritiken som vi kan växa och bli bättre. Och med önskemål om vilka originalmaterial från museerna och arkiven vi ska presentera. Och i vilken form vi ska presentera dem. Alltså hoppas en större del av mig på mycket konstruktiv kritik och mycket synpunkter och önskemål.

Ungdomar i en bil med megafon. Skolomröstning om 5-dagarsvecka 1959. Foto: Ragnhild Haarstad
Kära läsare! Om du har fått vår enkät i din inkorg så ta dig lite tid och svara på frågorna. Det tar inte många minuter och dina svar är guld värda för oss!
 
 
 
 
 
 
 

Ni som undervisar är, tillsammans med era elever, vår viktigaste målgrupp och vi ser fram emot att fortsätta dialogen med er efter enkäten. Därför kan man kryssa i om man vill ingå i en fokusgrupp för att ytterligare påverka Stockholmskällans utveckling mot en ännu bättre resurs för skolan. Kryssa gärna i den rutan också!

Vi väntar med spänning på era svar!
/Frida 

PS. Undervisar du i svenska och/eller so-ämnen på en kommunal skola i Stockholm men har INTE har fått enkäten från Stockholmskällan i din inkorg under veckan? Kontakta mig (frida.lindfors@stockholm.se) så kan vi skicka dig länken och undersöka vad som har gått snett.

PS 2 Den här gången är undersökningen, främst av tekniska skäl, begränsad till de som arbetar inom Stockholms stad. Men vi vill veta vad ni andra tycker också! Mejla oss gärna! Eller gå in och lämna kommentarer och synpunkter direkt på hemsidan.

 Bilden: Ungdomar i en bil med megafon. Skolomröstning om 5-dagarsvecka 1959. Foto: Ragnhild Haarstad

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.