Nyhetsbrev

Nu tar även vi på Stockholmskällan sommarlov från bloggandet. Om inte andan faller på rätt vad det är.

I den enkätundersökning som vi gjorde under våren framgick det att många av er lärare som ville ha information från oss gärna ville ha det per mejl. Därför har vi nu skrivit ett första nyhetsbrev som har skickats ut per mejl till de som anmält intresse. Det finns också att läsa här. Vill du preniumerera? Skicka ett mejl till: frida.lindfors@stockholm.se

Inför terminsstarten vill vi redan nu be er som vill arbeta med originalkällor i klassrummet att boka in den 13 september. Platsen är Medeltidsmuseets hörsal, tiden är 17-20. Fortbildningen är kostnadsfri. Smörgås och dryck serveras. Ämnet för kvällen är: Att med utgångspunkt i stadens historia fokusera på demokratins utveckling och synen på individens fri- och rättigheter. Hur historiska källor kan bli en utgångspunkt för kopplingar mellan nutidens och dåtidens samhälle.

Vi vill visa exempel på hur arkiv­material, museisamlingar och det fysiska stadsrummet ger goda möjligheter att reflek­tera över mänskliga rättigheter samt demokratiska värden, principer, arbetssätt och be­slutsprocesser och över hur individer och samhällen formas, förändras och samverkar.

Medverkande: Mats Hayen, Stockholms stadsarkiv, Tina Rodhe, Stockholms stadsmuseum och Medeltidsmuseet, Åke Nyke, Kungliga biblioteket, avdelningen för audiovisuella medier, Ungdomsparlamentet. Och så vi från Stockholmskällan såklart! Ett detaljerat program för kvällen kommer till terminsstart.

Med några somriga kollobilder vill vi önska er en riktigt skön sommar!
(fler bilder från Barnens Ö finns här)

Hälsningar
Kettil och Frida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

 1. Eva-Li, 21 juni 2012

  Tips! Lägg in evenemanget i PS kalender så kan fler söka och se :) Har ni koden? Om inte, mejla mig så får ni den.
  Trevlig Sommar!
  /Eva-Li

 2. Pelle Mårtenson, 21 juni 2012

  Bra jobbat! Ha en skön sommar!

 3. Frida Lindfors, 21 juni 2012

  Tack detsamma!

  /Frida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.