Tips på kurslitteratur

Hej!

Jag har inte påbörjat min svenskundervisning ännu, så jag har inte så många tips så här i början på terminen. Mitt huvud är till största del fyllt av biologi (mitt andra ämne). Men ni ska få ett tips på bra kurslitteratur: Svenska – Helt enkelt från NA Förlag. Det är tre olika böcker, en för Svenska 1, en för Svenska 2 och en för Svenska 3. I år blir första året som jag själv jobbar med den, men utifrån det jag har sett när jag har bläddrat i den och det jag hört från mina kollegor så verkar den väldigt bra. NA Förlag har satsat på att göra en bok som ska innehålla tillräckligt med övningar och material att den blir heltäckande som enda kursbok. Jag ser fram emot att testa den i Svenska 2, där vi tidigare låtit eleverna släpa runt på både en kursbok och på en antologi. Den sistnämnda blev aldrig använd tillräckligt ofta för att den skulle kännas helt motiverad att ta med till varje lektion.

/Elin

2 kommentarer

 1. Daniel, 24 augusti 2018

  Hej!

  Jag har utvärderingsexemplar av svenska 1, 2 och 3 helt enkelt som jag blivit jätteförtjust i. Har redan använt dem stundtals under föregående läsår och kommer detta läsår använda dem ännu mer, framförallt i svenska 2. Är så otroligt imponerad över den mängd övningar som finns. De känns både relevanta och roliga! Hoppas bara att eleverna kommer känna samma entusiasm som jag

  • Elin Pellberg, 24 augusti 2018

   Det är kanske svårt att få eleverna att känna riktigt lika stor entusiasm som en själv över läromedel, men man kan ju alltid hoppas. :-D
   /Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.