Dagens ord

Hej!

I år har jag bara två grupper i svenska, och båda undervisar jag i Svenska 1. Det som är roligt med att undervisa åk 1 är att man känner att man får bra möjlighet att lägga en god grund. Jag har bestämt mig för att köra ”dagens ord” (två varje lektion) för att utvidga elevernas ordförråd. De flesta elever var positiva till idén. Jag kommer dock inte att ha något test på orden, utan de får lära dem sig för sin egen skull (och bara att höra dem och få dem förklarade ger nog en hel del). Jag började idag, med ”adekvat” och ”agitera” (tänkte att det sistnämnda passade extra bra nu i valtider, jag tänkte också ta ”rabulist”). En elev undrade direkt om vi inte kunde ta lite mer ”svenskklingande ord” (en mycket språkintresserad ung herre), så det får väl bli min utmaning, att inte bara hitta låneord. :-D

/Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.