Varje dag något nytt!

Onsdag eftermiddag föreläste jag om läsförståelse ute på en skola. Inte första gången men det fantastiska är att varje gång är unik. Ingen föreläsning är den andra lik och varje gång lär jag mig något nytt när jag föreläser. Vad fick jag med mig igår? Rummet var disponerat så att datorn fanns i ena hörnet av klassrummet och projektorn visade powerpointen på en skärm på motstående vägg. Det medförde att jag satt bakom åhörarna vilket var en  intressant upplevelse. Att ha ögonkontakt och kunna läsa av hur åhörarna tar emot föreläsningen är avgörande. Att sitta bakom en grupp gör att man tappar all kontakt och inte har grepp över hur de tar emot det som sägs, om de är trötta, om de blir engagerade i det som sägs osv.. Det gav mig också en känsla av att vara ensam och tala rakt ut i luften. Något att tänka på när man organiserar ett rum och placerar ut dator och projektorduken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.