Läsning – livskunskap!?

Varför ska man läsa böcker? Är det bara för att vi ska bli bättre läsare så vi inte får så risiga resultat på PISA och PIRLS? Eller är det så att vi har glömt att litteraturen ger oss livskunskap och inblick i nya världar?  Genom att lägga fokus på texters innehåll så tror jag att vi kan skapa engagemang, nyfikenhet och lust för läsning. Vägen går via boksamtal där svaren inte är på förhand givna. Ökad läsfärdighet får vi på köpet!

1 kommentar

  1. Ingalill Åkesson Hedqvist, 11 maj 2011

    Boksamtal är oerhört roligt och givande, och precis som du skriver Toura, att inga svar är givna på förhand gör det väldigt spännande. Roligt om fler upptäcker detta! Eleverna behöver också tränas in i hur man pratar om böcker för att boksamtalet ska göra mesta möjliga nytta vad gäller läsfärdighet. Alltså: boksamtala ofta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.