Bornholmsmodellen

Bornholmsmodellen är en arbetsmodell som växte fram ur en behandlingsstudie av 6-åringars första lästräning. Kärnan är att träningen måste ske konsekvent och kontinuerligt. Enligt neuroforskaren Torkel Klingberg rör det sig om minst 50 timmars träning över flera månader för att ge resultat men då ger det också resultat enligt flera vetenskapliga studier. Det betyder att det inte räcker med att leka språklekar ibland när det finns tid utan det måste ske konsekvent och löpande, som en naturlig del i det dagliga arbetet.

1 kommentar

  1. Cilla Dalén, 3 juni 2011

    Tur att Bornholmsmodellens övningar är så trevliga och lustfyllda att hålla på med – både för barnen och oss vuxna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.