Sommar, sol, bad och LÄS

Sommarlån låter som en bra idé! Augusti känns säkert avlägset så här i början av det syrendoftande juni OCH det är just det som är finessen. Tänk vad mycket vi hinner läsa; på strandfilten, i bilen, under de sköna ljusa sommarkvällarna och när det kommer regniga dagar. Jag hoppas att alla våra elever tar chansen att läsa i sommar och blir påhejade av oss lärare men också av sina föräldrar. Det är nämligen så finurligt att de som läser under sommarledigheten utvecklar sin läsfärdighet vilket gör att de klarar läsningen i skolan avsett mycket bättre i augusti jämfört med före sommaren. Den som inte läser har tappat i läsfärdighet när sommaren är över.

Tänk vad mycket detta betyder när det upprepas varje ledighet! Och det kommer att synas i LUS-bedömningarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.