Fler nyheter

Jag har avancerat i min tidningshög från helgerna!  Nej, jag visste inte att medellivslängden i Vietnam idag är 75 år och att i Tanzania kan 8 av 10 unga i åldrarna 15-25 år läsa. från onsdag 5e januari läser jag artikeln ”Läs på! Världen har förändrats” av professor Hans Rosling (DN). Erkänner att jag känner mig träffad; tillhör dem som har en ännu ej uppdaterad världsbild. Rosling skriver: ” Tiden ändrar det mesta. Det som hade hänt fram till för några årtionden sen fick vi lära oss i skolan. De snabba och plötsliga förändringarna förmedlar medierna. Men riktning, takt och mönster i de största förändringarna som gradvis men totalt omformar världen får vi varken i oss från läroböcker eller medier.”  Ja, vi har ett stort ansvar som lärare att hålla oss uppdaterade även om sådant som inte ligger inom vårt huvudsakliga ämnesområde. Läskompetensen är förstås central för att alls kunna hålla sig uppdaterad, både för mig som lärare likaväl som för mina elever.

 Läs hela artikeln: http://www.dn.se/ledare/kolumner/las-pa-varlden-har-forandrats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.