Det behövs bättre evalueringsmetoder för att främja kreativa färdigheter

menar Kultur- och utbildningsnämnden i Nordiska rådet vid sitt möte 24-25 januari i Oslo.

PISA tester også de kreative kompetansene hos eleverne. Den måler hvordan eleverne innsamler, tolker og gjengir informasjon. Utdanningssystemer som gjør elever og studenter kreative, fleksible og innovative, er en av de viktigste forutsetningene for at de nordiske landene skal kunne bevare sin konkurransekraft i den globaliserte kunnskapsøkonomien de kommende årene. Samtidig er PISA-tester og nasjonale tester viktige tiltak som bør gå hånd i hånd med innovasjon og entreprenørsskap.

Det råder en febril aktivitet runt PISA resultaten och analyserna av dessa. Vill du själv läsa om vårt nordiska samarbete så är ett besök på webbsidan för Norden  (de nordiska ländernas officiella samarbete)  för en bra start. Northern lights konferensen  skriver de givetvis också om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.