Läs- och språkpaketet startar upp

 

Imorgon träffar vi inbjudna skolledare och läs- och språkutvecklare för en första informationsträff om ”läs- och språkpaketet”; en ny satsning som löper över tre terminer med start i vår. Det är ett uppdrag från grundskoleavdelningen och cheferna har erbjudit en skola från varje område att delta. Anna, Carola, Inga-Lill och jag kommer att samarbeta runt delarna i den här satsningen som stämmer väl med Uppdragsavdelningens strävan efter ”samlade grepp”. Tanken är att vi inte ska föreläsa, ge kurser osv. var och en inom sitt område utan att våra kompetenser ska samlas för att ge synergieffekter. Här ska bedömning med LUS, läsförståelse, ASL (att skriva sig till läsning) och bokpresentationer gå hand i hand inte bara i våra kurser och föreläsningar utan också i lärarnas undervisning.

Det ska bli sååå spännande och stimulerande att ge sig in i detta! Kan knappt bärga mig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.