Skola, valfrihet och integration

Se intervjun med Nihad Bunar som Vetenskapsrådet lät spela in i samband med Resultatdialog 2011, Vetenskapsrådets årliga konferens. Mycket intressant! Den ger en del att diskutera. Det har visat sig att skolan inte har klarat av att utnyttja
potentialen i de mötesplatser som skapats i skolan i och med valfriheten. Här gäller det barn och unga med olika bakgrund dels etniskt, dels socialt. I stället pekas de nyinflyttade eleverna ut som källan på de problem som uppstod. Har vi hört det förr? Eleven som bärare av problemet, menar jag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.