Att hinna läsa aktuella avhandlingar

är inte alltid så lätt om man jobbar heltid som lärare. Det talas mycket om att lärare ska ha koll  på forskning och ge en undervisning som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Jag funderar nu på att förbereda korta presentationer, runt 10 min, av några aktuella avhandlingar inom läs-, skriv- och språkområdet. Kanske också skriva korta abstracts som stöd för minnet. Dessa tänkte jag presentera i föreläsningsform i början av höstterminen. Är det något som skulle intressera dig? Har du som lärare nytta av att få möjligheter att lyssna på sådana korta presentationer av avhandlingar? 

Säg vad du tycker om idén! Vore onödigt att ägna tid åt detta om alla hinner hålla denna koll själva och ingen är intresserad.

7 kommentarer

 1. Cilla Dalén, 20 april 2012

  Vore super om presentationerna filmades och lades på webben. Då kan man se när man har tid, kanske tillsammans med kollegor på konferens när frågor är aktuella.

  • Toura Hägnesten, 20 april 2012

   Att jag inte tänkt på det själv! Tack Cilla! Jag ska undersöka möjligheterna, var så säker.

 2. Sandra Arnborg, 20 april 2012

  Hej,

  Intressant idé! Jag vill tipsa om Skolporten där du hittar abstract, intervjuer med forskare och andra fou-nyheter. Hoppas du kan ha nytta av det vi erbjuder!

  Vänliga hälsningar
  Sandra Arnborg, Skolporten

 3. Miss Åsa, 20 april 2012

  Det vore verkligen jättebra!
  Med vänlig hälsning, åsa

 4. Magnus Blixt, 26 april 2012

  Låter som en bra idé, som komplement till Skolportens och Magasin 360s intervjuer.

  Tips: så läser du en avhandling effektivt fanns som artikel i 360: http://www.skolporten.se/wp-content/uploads/2012/04/360_avhandling_tips.pdf

 5. Toura Hägnesten, 26 april 2012

  Tack för tipset! Det ska jag sprida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.