Två intensiva dagar med referensgruppen

för NCS, Nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling. Vi är åtta stycken i referensgruppen och kommer från hela landet. Det blir alltid intensiva diskussioner med mycket ”flow”! Den här gången hade vi besök av RUC-representanter från Mälardalen och Linnéuniversitetet samt Karlstad universitet för samtal runt samarbeten. Det blir dels reflektioner kring dagsläget, dels framåtblickar mot hur vi tillsammans kan bidra till att främja huvudmäns och skolors arbete med barns och elevers språk-, läs- och skrivutveckling. På agendan står just nu att planera ett uppföljningsmöte med Bertil Österberg, skriva en debattartikel samt vara läsgrupp till det stödmaterial för språk-, läs- och skrivutvecklares uppdrag som är under utarbetande.  Enligt plan blir det klart till höstens NCS-konferens i november.

Det är så fantastiskt att få uppleva hur arbetet ger ”kickar” och energi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.