Vad ska man tycka?

Idag växer våra barn upp och konstruerar sin identitet utifrån bedömningar och självvärderingar i kommunikation med andra. Jag har just  läst ”Stödja och styra. Om bedömning av yngre barn” , Forskning för skolan, Skolverket. De menar att barn under sin förskole- och grundskoletid hinner få runt 30 IUP:er och 270 ämnesbedömningar. Zygmunt Bauman är inne på att vår satsning på dokumentation är en del i vår tids konsumtion men också jakten på att bli sedd. Jag funderar över den långsiktiga konsekvensen av all vår dokumentation och vad konsekvensen blir av 30 IUP:er!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.