Ketchupeffekten

 Först så händer ingenting. Sedan händer ingenting. Sedan händer mer av ingenting. Men så plötsligt händer allt på en gång! Och då kör det ihop sig. Så har det varit under vecka 32 – 34. V 32 – inga telefonsamtal, inga mejl. tyst och lugnt! Jag trodde att jag hade läget under absolut kontroll. Alla kurser var inplanerade, lokalerna var bokade, diverse mejl med information var färdiga så det bara var att trycka på send vid skolstarten. Jag hade några dagars semester kvar att ta ut vecka 33-34 då jag skulle få besök av mina barn och barnbarn. Så kom besked om att jag ska presentera min ”masters”-uppsats 24 september, texten ska vara färdiglayoutad och insänd till examinator och opponent 14 september. Hoppsan! Jag trodde det skulle senare i höst. 14e får jag alltså de hundra sidor som min kurskamrat har skrivit och som jag ska läsa, sammanfatta och opponera på den 24e. Så på semesterdagarna, med huset fullt av folk och med mitt 6-månaders barnbarn på armen har jag bläddrat fram och tillbaka i almanackan för att se hur detta ska gå till. Körigt eller omöjligt!? Vilket råd skulle jag ge en kollega i den här sitsen? Jo, stryk, flytta fram och planera om. Så nu måste jag flytta fram en del aktiviteter för att fixa de närmaste veckorna. Som det kan bli ibland! Livet i ett nötskal. Man kan aldrig vara säker på något. Tur man är lärare och van vid plötsligheter. Det kommer med all säkerhet att fixa sig även om det blir på 5:ans växel.

Jo, du har gissat rätt. Jag har semster just nu men kände för att skriva av mig lite…

 Förresten – jag glömde fråga – hur skulle du göra? Vilket råd hade du gett?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.