Är du den som har tur?

- och får en av de fyra platser som finns kvar till 12/11 och lärarpresentationen  ”Att arbeta med parläsning, elevrespons och läsförståelsestrategier”. Du hittar mer deltaljerad information om programmet och länk till anmälan i kalendariet på PS, PedagogStockholm.

Förresten så läste jag att tur handlar om tajming och attityd! Enligt  psykologiprofessorn Richard Wiseman har människor med tur en mer avslappnad inställning till livet, är mindre fokuserade på detaljer och ser mer till helheten. De lever i högre grad ombytliga liv vilket gör att variationen leder till nya möjligheter.

Ta del av ett av Richard Wisemans experiment runt upplevelsen av tur:

Tillbaka till läsning – Finns det någon koppling mellan en människas upplevelse av tur och läskompetens? I en undersökning av Butkowsky och Willows från 1980 visade det sig att duktiga läsare förklarade sina framgångar med god förmåga medan svaga läsare förklarade att de hade klarat en uppgift bra med att de hade haft tur eller att uppgiften var lätt. Nog är det en utmaning för mig som lärare att få varje elev att känna att när de lyckas beror det på att de ansträngt sig och gjort ett bra arbete!

 PS. professor Wiseman är bra på tricks och trolleri också. Du kan hitta en del roliga exempel på youtube!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.