Back on the track

En härlig tvåveckors julledighet i Florida avslutades tyvärr med en kraftig förkylning och ”tappad” röst. Hemkomsten toppades av vinterkräksjuka MEN nu är jag tillbaka i vardagen och förhoppningsvis har jag klarat av min andel av sjukdomar för 2013!

På min jul- och nyårssemester var höjdpunkten att få vara tillsammans med mina barnbarn. En 2½-åring samt en liten 10 månaders krabat som jag kommer att ha förmånen att få följa även utifrån mitt intresse för läs- och språkutveckling då de nämligen växer upp i en trespråkig miljö. Det ska bli så otroligt spännande att få följa deras språkutveckling och se hur de talar olika språk utifrån vem de talar med och i vilket sammnanhang. Något jag med största säkerhet kommer att skriva mer om framöver!

Förresten – vilket av ett trespråkigt barns språk räknas som barnets modersmål? Mammans, pappans eller den omgivande miljöns språk?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.