En vanlig dag

Hur ser den ut? Tja, på alla möjliga vis. Jag är med i en referensgrupp till NCS, Skolverket, med åtta läs-, skriv- och språkutvecklare från hela landet (via länken ser du vilka vi är). Vi har förstås fått en mycket bra kontakt med varandra i och med att vi alla jobbar med samma saker och med likartade visioner även om det sker i olika delar av landet. Vi har insett att vi kan vara en lobbygrupp som enskilda lärare också.  I fredags lobbade vi för fortsatta lässatsningar i ett möte med statssekreterare Bertil Östberg och Annika Hellewell, sakkunnig. Han var mycket väl påläst. Riktigt imponerande! Extra plus för att han visade stort intresse för mitt in lägg om vikten av att undervisa i läsförståelsestrategier. Det ser positivt ut för lässatsningar. Vi väntar nu med spänning på 28 augusti och nästa budgetprop. Vi vet att det finns tankar om att komma med förslag…

Håll tummarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.