Vad är ”En läsande klass”?

Jo, En läsande klass är ett projekt som är en femårig satsning för att öka svenska barn och ungdomars läsförmåga.

Den drivande kraften bakom projektet är främst barnboksförfattaren Martin Widmark . En läsande klass kommer redan nästa vår att ha en bok klar om om hur man undervisar i läsförståelse. Boken kommer att delas ut till alla skolor. Det finns också en webbsida till satsningen, än så länge är den under uppbyggnad men längre fram kommer boken samt en mängd material till undervisning i läsförståelse att finnas att ladda ner från webbsidan.  Projektet har en bred bas med finansiering från en mängd håll.

MEN allra bäst är att tre av alla de duktiga lärare som finns i Stockholm är med och skriver delar av boken. Jag var sååå glad när jag fick chansen att bjuda in Martin Widmark och projektledaren Jenny Helldahl till en av mina kurser och kunde förmedla kontakten till dessa lärare. Nyfiken på vilka? Jag återkommer längre fram och berättar mer.

Vill du hålla koll på projektets webbsida så besök: En läsande klass.

 

1 kommentar

  1. Gudrun Öst, 12 mars 2013

    Det verkar spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.